Sant Andreu
de la Vola

Les cases de la Pradella, els Roures, els Salzes i la Pahissa estan situades al veïnat de La Vola (Vall del Fornès) de Sant Pere de Torelló, a la comarca d’Osona, entre el Cabrerès i la Vall d’en Bas.

Sant Andreu de la Vola és una entitat de població del municipi osonenc de Sant Pere de Torelló. Se situa al nord del terme municipal, al costat de la carretera BV-5224 que la connecta amb Sant Pere de Torelló pel sud i amb la Vall d’en Bas pel nord a través de la collada de Bracons.

Cantonigròs

El Molí és una casa situada sota la muntanya de Cabrera, al Cabrerès. Ubicada a 10 minuts de Cantonigròs en un entorn privilegiat.

Cantonigròs és una entitat de població del municipi de l’Esquirol a la comarca d’Osona. El poble és conegut per haver celebrat el Concurs Parroquial de Poesia de Cantonigròs, un dels primers festivals poètics en català després de la Guerra Civil, el Festival Poètic de Cantonigròs. Des de 1983 celebra un festival de música coral d’arreu del món, el Festival Internacional de Música de Cantonigròs, que des de 2012 té lloc a Vic.

Osona

La comarca d’Osona, situada a l’extrem nord-est de la depressió central Catalana, està envoltada pel prepirineu (al nord) la serralada transversal al nord-est, la serralada prelitoral al sud-est, i al nord-est la Depressió Central. La seva capital és Vic, situada al centre de la comarca i al centre també de la plana de Vic, que ocupa l’espai central de la comarca. Limita amb les comarques següents: al Nord amb el Ripollès, la Garrotxa i el Berguedà, a l’oest amb el Moianès i Bages, a l’Est amb la Selva i al Sud amb el Vallès Oriental.

Vic

És la capital de la comarca d’Osona situada al vell mig de la plana de Vic, on trobareu molts llocs per visitar o simplement passejar per aquesta bonica ciutat.

www.victurisme.cat
osonaturisme.cat

Olot

És la capital de la comarca de la Garrotxa. Es troba enmig de quatre volcans i té un ric patrimoni natural i paisatgístic amb nombroses fonts on trobareu molts llocs per visitar o simplement passejar per aquesta bonica ciutat.

www.turismeolot.com
ca.turismegarrotxa.com

Ripoll

És la capital de la comarca del Ripollès. El seu principal interès turístic és el Monestir de Santa Maria de Ripoll. El municipi ocupa les ribes de l’aiguabarreig del rius Ter i Freser. El terme és molt muntanyós a tocar del Pirineu.

visit.ripoll.cat
www.elripolles.com

Rutes i activitats d’interès

Bosc de la Grevolosa

la Fageda de la Grevolosa, un bosc amb faigs que superen els 30 metres d’alçada, amb alguns exemplars de més de 200 anys.

En aquesta fageda també trobareu una gran diversitat natural, tant de flora com de fauna. De fet, a causa de la seva bellesa i interès biològic, aquesta fageda està inclosa a l’espai EIN Serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt.

 

Cabrera

Cabrera és una muntanya de 1.308 metres que es troba entre els municipis de la Vall d’en Bas, a la comarca de la Garrotxa i de l’Esquirol, a la comarca d’Osona. Molt a prop del cim s’hi troba el santuari de la Mare de Déu de Cabrera, així com les ruïnes del desaparegut castell de Cabrera amb unes boniques vistes cap a la comarca d’Osona.

 

Santuari de Bellmunt

És un santuari del municipi de Sant Pere de Torelló (Osona) que està situat al cim de la serra de Bellmunt, a 1.246 m d’altitud. Disposa d’un mirador des d’on es veu la plana de Vic, els Pirineus, la vall del Ges i el Bisaura. El Santuari està totalment edificat sobre roca viva.

Puigsacalm

El Puigsacalm és una muntanya de 1.515 metres que es troba al municipi de la Vall d’en Bas a la Garrotxa. És el punt més alt de la Serralada Transversal, una muntanya emblemàtica, amb unes excel·lents vistes als cims i les serres del Principat.

 

 

Pla d’Aiats

Un dels trets més característics del Collsacabra són els dos inmensos altiplans de Cabrera i Pla d’Aiats. Dos perfils tallats a ganivet que es retallen omnipresents a l’est d’Osona. El Pla d’Aiats és una plataforma tabular i acinglerada a 1.303 m, de 3 a 4 km d’extensió i 200-300 m d’amplada, que forma part de la Serralada Transversal Catalana. És el límit entre els municipis de l’Esquirol i de Pruit (Osona) i de Joanetes (Garrotxa).

 

 

La Foradada

Un salt d’aigua que sembla sortit d’un conte de fades encantades. És la roca Foradada, a on s’arriba des del poble de Cantonigròs. Després de fer una agradable excursió entre alzines, castanyers, roures i arbres de ribera, ens espera un gran gorg d’aigua dolça rodejat d’un amfiteatre de parets de roca.

 

 

Anigami

Especialment per realitzar activitats d’aventures teniu a tocar Anigami Experiències.

www.anigami.cat

 

 

forest-beach